Munkaerő közvetítő cégek - így válassz a cégedhez illőt!

Munkaerő közvetítő cégek garmadája vár rád, ha új kollégákat keresel a céghez. Szerencsére nem szükséges, hogy az ezzel járó milliónyi feladat mind rátok háruljon. A legtöbben ma már külső erőforrásokat is igénybe vesznek a keresési folyamat során: a munkaerő közvetítő cégek komoly segítséget jelenthetnek. Lerövidítik és zökkenőmentessé teszik a kiválasztás folyamatát, tehermentesítik a HR osztályt vagy az ügyvezetőt.
Ma Budapesten számos munkaerő közvetítő cég között válogathatsz. Nézzük meg közelebbről, hogy mi mindenben számíthatsz a segítségükre és hogyan érdemes állásközvetítő partnert választani!

munkaerő-közvetítés online eszközökkel

Munkaerő kölcsönző és közvetítő cégek

A munka törvénykönyve szerint munkaközvetítésnek minősül minden olyan tevékenység, amely az álláskeresők és a cégek összekötését szolgálja.
Ilyen értelemben tehát munkaerő-közvetítőnek minősül egy állásportál is, amely egyszerűen csak lehozza az előzőleg megírt hirdetésed. De egy jó munkaerő közvetítő cégre ennél sokkal többet is rábízhatsz. Nem csak a hirdetés megfogalmazását és feladását, a jelöltek felkutatását végzik el. Hanem az állás meghirdetésétől a marketingkampányon át a jelentkezések feldolgozásáig és az előszűrésig tartó teljes folyamatban ott lesznek melletted.

(Fontos az is, hogy a munkaerő-közvetítés nem munkaerő-kölcsönzés. A kölcsönzőtől ideiglenesen szerezhetsz a cégedhez embert, aki addig tőlük kapja a fizetését, és hivatalosan nem neked, hanem nekik dolgozik.)

Ezzel ellentétben a közvetítőtől állandó munkaviszonyra kaphatsz dolgozókat, a vele megszerzett munkavállalók hivatalosan is a te állományodba tartoznak. A munkaerő közvetítő cégekkel való kapcsolatod csak addig tart, amíg az új kollégával meg nem találtátok egymást.

Egy másik gyakran felmerülő kifejezés a témával kapcsolatban a fejvadászat. A fejvadász cégek arra szakosodtak, hogy egy bizonyos kiszemelt jelöltet megszerezzenek a megbízó cég számára. Ez a konstrukció mára ritkább, és a köznapi nyelvben a két fogalom összemosódott, így gyakran a munkaerő közvetítő cégeket is fejvadász cégeknek titulálják.

A munkaerő közvetítő cégek szolgáltatásainak igénybevételével rengeteg munkaórát spórolhatsz, de nem csak emiatt éri meg szakemberekre bízni a dolgot.

Konzultáció - a munkaerő közvetítés első lépése

Minden valamirevaló munkaközvetítő iroda egy alapos és felkészült konzultációval kezdi az együttműködést - ez a legalapvetőbb szolgáltatás.

A cég ilyenkor nem csak meghirdeti az állást, a kérésednek megfelelően, hanem HR tanácsadóval segít a pozíció megfogalmazásában. A feladatokat vagy a felelősségi köröket foglaljátok össze? Mennyi a jellemző bruttó bér a szektorban? Segít felmérni a céged, márkád erősségeit, kiemelni és hangsúlyozni az álláskeresők számára érdekes tulajdonságokat, amelyeket te lehetsz, hogy magától értetődőnek tartasz. A piaci helyzet ismeretében elmondja, milyen irányban érdemes változtatnod, finomítanod igényeiden, és tanácsokat ad a hirdetés marketingelése terén. Ezt követően indulhat a toborzás folyamata, azaz a jelöltek megszólítása.

munkaerő keresése

Hirdetésírás - profi szövegíróval

Az álláshirdetések megírása amolyan bárki által elvégezhető “aprómunkának” tűnhet, holott valós jelentőséggel bíró marketingszövegekről van szó. A közösségi médiában minden pillanatban elképesztő mennyiségű, egymással versengő szöveg és tartalom kerül a felhasználók szeme elé – és ez alól az álláskeresők sem jelentenek kivételt. A figyelem felkeltésére alkalmas szöveg jelentőségét tehát nem lehet alulbecsülni.

Így ha azt akarod, hogy az üzeneteid megfelelő módon, a megcélzott közönséget érjék el, akkor nem árt szakértőre bíznod a feladatot. Egy minőségi munkaerő közvetítő cégek ma már rendelkeznek saját marketingszövegíróval, aki igény esetén megírja a hirdetésed az általad megadott információk alapján. Hangsúlyozza a vállalkozásod előnyös oldalát, precízen és kliséktől mentesen megfogalmazza az elvárásokat - mindezt nem az ügyvezető, hanem a potenciális jelöltek hangvételében.

Hol jelenjen meg az álláshirdetés? Marketingkampányok a tervezéstől az optimalizálásig

A jobb közvetítő irodák számára a toborzás legalább annyira marketing, mint HR feladat. Ez azt jelenti, hogy a hirdetés finomítása a fogalmazásnál korántsem ér véget: marketingszemléletű toborzást kínálnak, a szövegeket segítő komplex kampányokkal.

Ilyenkor a tanácsadó és az ügyfél közösen megtervezik, milyen jellegű kampányra lenne szükség. Ez jelenti a hirdetés elhelyezését a célközönségnek megfelelően kiválasztott, nagy social media oldalakon, illetve a márkaépítő fotózások, videóforgatások kivitelezését.

Egy ilyen szolgáltatással tehát akár a saját weboldal, vagy landing page elkészítése is megspórolható, hiszen a belső fejlesztések helyett sajátodként használhatod a munkaerőközvetítő cégek weboldalát, jelöltkezelő rendszerét.

Módodban áll természetesen önállóan is megtanulni a nagy oldalakon folytatott marketingkampányok csínját-bínját. De ha még nem rendelkezel igazán magabiztos tudással, vagy szeretnéd megspórolni az ehhez szükséges időt, valószínűleg jobban jársz, ha profikra bízod a feladatot.

Munkaközvetítő extra: jelöltkezelés, előszűrés, interjúk

A munkaerő közvetítő cégek a kiválasztásban is segítségedre lehetnek. Ha szeretnéd, ők válaszolnak minden jelentkezésre és az interjúztatás első köreit is lefutják helyetted. Hozzád már csak az elvárásaidnak megfelelő, legjobb jelöltek jutnak el.

megbízható munkaerő megtalálása

Munkaerő közvetítő cégek Budapesten

A munkaerő közvetítő cégek Budapesten is nagy számban vannak jelen, így az új munkatársad feladatainak meghatározásán túl a bőség zavarával is meg kell küzdened.

A legelső dolog a teljesen megbízhatatlan versenyzők kiszűrése. Erre jó módszer, ha megnézed, találsz-e engedélyszámot a cég honlapján és hivatalos anyagaiban. A munkaközvetítés engedélyköteles tevékenység, az azonosítóval nem rendelkező cégekkel biztos, hogy nem érdemes kezdened.

És akkor néhány tulajdonság, ami a jó munkaközvetítőt jellemzi:

  • kommunikáció gyorsasága: a cég minden kérdésedre gyorsan, mellébeszélés nélkül képes választ adni.
  • megoldások korszerűsége: a közvetítő által vállalt feladatok nem merülnek ki a toborzásban. Gond nélkül szállítják a marketinget, jelöltkezelést, előszűrést is, megfelelő webes, online megoldásaik vannak.
  • ügyfélvélemények és referenciák: a cég honlapjáról jó esetben gyorsan kiderül, hogy korábban már kik tisztelték meg a bizalmukkal, és megjelentetnek magukról konkrétabb, részletesebb értékeléseket is az elégedett ügyfelek tollából, akit akár meg is kereshetsz, hogy ellenőrizd a munkájuk minőségét.
  • átlátható díjazás: ideális esetben összesen egyszer kell fizetned: a legelején, a kiválasztott szolgáltatáscsomag megrendelésekor, amelyről elszámolható költségszámlát kapsz. Egyedien, rugalmas kialakíthatod, hogy pontosan mennyi feladatot szeretnél a cégre átruházni és mennyit házon belül intézni, a költségek is ezek függvényében alakulnak.

A munkaerő közvetítő cégek listája hosszú, ám ha ezekre a szempontokra odafigyelsz, esélyes, hogy megtalálhatod a neked legmegfelelőbb ajánlatot.

AtlaszPartner munkaerőközvetítő

Amikor létrehoztuk a munkaerőközveítő cégünket és az ATLASZMUNKÁK.hu állásportált, akkor ezeket a fenti elvárásokat mind-mind szem előtt tartottuk. Ennek eredményeképp transzparens díjazású csomagajánlatokkal várunk téged. A fejlesztéseknek köszönhetően akár rögtön fel is adhatod az álláshirdetésedet, mi pedig optimalizált marketingkampányokkal támogatjuk meg, hogy a leghatékonyabban elérd a célcsoportodat.
A célkitűzésünk, hogy elfelejthesd az idegőrlő önéletrajz-szelektlást és minőségi jelöltek közül, könnyedén és gyorsan kiválaszthasd a megfelelő új munkatársadat. 
Kattints rögtön az álláshirdetés feladásához vagy írj, hívj minket és egyeztessünk!